Gelukkig en Gezond

By | 16 september 2015
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

Hoge berg met discusvormige wolk om top en tekst: niemand kan je kwetsen zonder jouw toestemming. Foto bij een gelukkig en gezond levenGelukkig en Gezond

Gelukkig en gezond leven wil iedereen. Het leven gaat echter lang niet altijd voor iedereen “over rozen” en voor sommige mensen kan het leven soms een nachtmerrie zijn, vooral als zij tegenslag op tegenslag te verwerken krijgen. Ook hebben mensen wel eens het gevoel “het niet in de hand” te hebben.

Vergeet dat “in de hand hebben” maar. Niemand kan in de toekomst zien. Die heb je niet in de hand. Op ieder moment kunnen zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. En hoe reageer je dan? Hoe reageert je lichaam en geest op onverwachte gebeurtenissen?

Hoe sterk ben je, mentaal en fysiek, om alles wat je overkomt aan te kunnen?

Stel, je hebt een werkkring en een of enkele collega’s hebben het steeds op jou gemunt. Je hebt geen hekel aan je werk en je vind het zelfs leuk. Maar die collega’s ondermijnen wel voortdurend jouw zelfvertrouwen. Hoe ga je daar mee om?

Ieder mens heeft in zijn hart een diep verlangen het leven aan te kunnen. Sterk te staan op momenten dat je sterk moet staan. Vrij zijn. Dat is waar het om gaat.

Vergeet nooit wat Eleanor Roosevelt zei: “No-one can make you feel inferior without your consent”. Ofwel: “Niemand kan je kwetsen zonder jouw instemming”. Onthoud dat goed. Je hebt het dus eigenlijk zelf in de hand.

Gelukkig en Gezond Leven

Op deze site Gelukkig en Gezond Leven wil ik je tips en adviezen geven om je weerbaarder te kunnen opstellen tegenover gebeurtenissen waarvan je denkt ze niet aan te kunnen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Mentale weerbaarheid. Zelfvertrouwen. Daar ga ik voor. Jij toch ook? Werken aan goede voeding, je gedrag, mentaal welbevinden, manier van denken, uitstraling enz. Je happy voelen in iedere omstandigheid.

Over de kunst van het leven is al veel gesproken en nog veel meer geschreven. Het zou geen kunst moeten zijn maar een GEWOONTE. Zeg JA tegen het leven.

Geef jezelf dagelijks een boost:

 • Ontspan. Laat stress je zelfvertrouwen niet ondermijnen. Neem ieder dag 15 minuten voor jezelf waarbij je negatieve emoties loslaat. Daarbij horen, gevoelens als angst, woede, verdriet en schuld. Gevoelens die zich opgebouwd hebben in het verleden met betrekking tot gebeurtenissen, mensen en plaatsen. Hoe je dit moet doen kun je in mijn blogs vinden.
 • Laat beperkende overtuigingen geen blokkade zijn voor het plezier en succes in je leven. Vraag jezelf af hoe je aan dergelijke overtuigingen bent gekomen. Is het echt waar wat die overtuiging je zegt? Draai die overtuiging eens om. Hoe voel je je nu?
 • Ga reizen. Reizen is een prachtige methode om je zelfvertrouwen te vergroten. Het geeft je door de verschillende gebeurtenissen en indrukken inzicht in jezelf, in het leven en de wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan educatieve reizen. Of reizen in groepsverband (ook als je single bent).
 • Ga voor gezonde voeding. Een gelukkig en gezond leven wordt mede bepaald door je fysieke uitstraling. Vind je jezelf te dik lees dan mijn artikel over gezond afvallen.
 • Doe oefeningen. Push die endorfine in je hoofd door wandelen, fietsen of joggen. Aangetoond is dat dagelijks een stevige wandeling van 25 minuten je leven met 7 jaar kan verlengen. Krachttraining maakt je lichaam sterker en is mooier voor het oog. Je verbetert zo je gemoedstoestand.
 • Ga met mensen om waar je blij en vrolijk van wordt. Besteedt aandacht aan leuke activiteiten. Aandacht voor mooie en leuke dingen.
 • Geniet van momenten van innerlijke rust, van vertrouwen en tevredenheid.
 • En vooral: HOU VAN JEZELF.

Uit een reeks wetenschappelijke studies heeft de Erasmus Universiteit in Rotterdam nog enkele algemene punten toegevoegd. Je bent over het algemeen gelukkiger als je:

 • Een langdurige relatie hebt
 • Actief bent in je werk en vrije tijd
 • Uit eten gaat
 • Hechte vriendschappen hebt.

Ik sluit mij daarbij aan, waarbij ik opmerk dat vooral hechte vriendschappen wel een zeer belangrijk punt is. Vrienden waarop je kunt bouwen. Of zoals Toon Hermans vroeger dichtte over een goede vriend: – die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht – die met je lacht en met je grient – die alles met je deelt – één die nooit verveelt.

Wil je werkelijk een gelukkig en gezond leven leiden, blijf deze site dan volgen.

Zijn

Ik zie je staan

en besef hoe mooi je bent

en hoeveel mooier je nog kan zijn.

Je bloeit, je groeit…

je wordt degene die je bent.

 

En wie kan ik zijn?

Ik wil je laten groeien.

Ik wil je laten zijn.

Ik wil je niet in de weg staan.

Wie kan ik zijn?

 

En wie zijn wij?

Wat kunnen we doen?

Laten we er voor elkaar zijn.

Elkaar stuwen tot grote hoogten.

Laten zijn wie we zijn.

 

Robin

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op gelukkig en gezond leven.nl artikelen om mensen te helpen meer geluk en gezondheid in hun leven te ervaren. Dit doe ik in de vorm van adviezen, tips en professionals die jou hun kennis aanbieden in e-books, cursussen, coaching en workshops. Het geluk en een goede gezondheid komen je niet zo maar aanwaaien. Daar is de juiste actie voor nodig en je zult verbaasd staan over de impact die deze acties op en in jouw leven hebben.

More Posts

Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *